Historik och framåt

Vi har under åren arbetat med och löpande utbildat oss för de olika steg som teknikutvecklingen genomgått, från uppringt modem med övergång till ISDN som följdes av ADSL fram till dagens fiber.

Under åren har vi projekterat, dokumenterat, utfört installationer och felavhjälpningar i samtliga typer av dessa nät. Arbetsområdena är inom hela Sverige samt mindre installationer i Norge. Med 15 års erfarenhet inom telekom så har vi byggt upp stor kompetens inom företaget och eftersträvar att alltid att ligga i framkant med teknikutvecklingen.

Våren år 2000 startade VD Jörgen Lundgren enskilda firman Dala Tele & Data Com med uppdrag främst inom telekommunikationsentreprenader.
År 2011 ombildades enskilda firman Dala Tele & Data Com till nuvarande Ledmont AB med samma ägare och personal som tidigare.


Tack vare att Ledmont har personal anställd på olika orter i stora delar av Sverige kan högsta möjliga servicenivå uppnås.


Under Ledmonts 15 år har vi byggt upp ett stort kontaktnät med beställare och leverantörer.
Vi eftersträvar i samtliga entreprenader hög kundnöjdhet vilket avspeglar sig i att många av våra uppdragsgivare har anlitat Ledmont sedan starten år 2000 och gör det fortfarande i dag.

 

Ett urval av utförda installationsområden genom åren

PSTN, Modem, VDSL, ADSL, ISDN – Trådburen kommunikation.
CCTV- Installation av kameraanläggningar.
Byggnation av utökad säkerhet kring kärnkraftsanläggningar.
Larminstallationer.
Fiberinstallationer av alla förkommande slag.
Fiber/kopparbaserade fastighetsnät.

Referenser lämnas på förfrågan.